Locatie De Wieken

Midden in het centrum van Zierikzee, omringd door onze aanleunwoningen, treft u locatie De Wieken. Sinds jaar en dag biedt Eilandzorg daar huisvesting aan ouderen die verzorging, verpleging, ondersteuning en begeleiding nodig hebben. In 2019 is Locatie De Wieken volledig gerenoveerd om volledig aan de eisen van deze tijd te kunnen voldoen. 

In locatie De Wieken bent u verzekerd van de door u gewenste zorg, contacten met leeftijdsgenoten en een gevoel van geborgenheid. Daarnaast kunt u ervoor kiezen om deel te nemen aan de vele welzijnsactiviteiten. Locatie De Wieken is uiterst compleet met een modern restaurant, pedicure, kapper, bibliotheek, wasserette en stomerij. Er is een specialist ouderengeneeskunde werkzaam binnen Eilandzorg indien u specialistische zorg en-of behandeling nodig heeft. In de ochtend middag en avond kunt u, indien u dat wenst, samen met andere bewoners eten in ons sfeervol restaurant. 

In totaal telt locatie De Wieken 70 appartementen. U heeft bij ons een eigen appartement wat bestaat uit een woon-/slaapkamer en een aparte badkamer met toilet en douche. De appartementen zijn overzichtelijk, en uiteraard bepaalt u zelf hoe u deze inricht. 

De medewerkers van locatie De Wieken zijn gespecialiseerd in het verplegen en verzorgen van mensen met lichamelijke beperkingen. Zo woont u zelfstandig, in een eigen appartement, en bent u verzekerd van de zorg en ondersteuning die u nodig heeft. Dat in combinatie met de gezelligheid die locatie De Wieken biedt, is het aangenaam verblijven!

Tevens zijn er 4 afdelingen waar mensen met dementie kleinschalig wonen. Meer over deze unieke woonvorm leest u hier.

Ondanks de voordelen blijft verhuizen naar een verpleeghuis een grote stap. Omschakelen van uw eigen vertrouwde omgeving naar een onbekende woonsituatie kan veel onzekerheden met zich meebrengen. De appartementen zijn waarschijnlijk kleiner dan uw huidige woonruimte, maar u vindt er alles wat u nodig heeft. 

Locatie De Wieken Locatie De Wieken

Kosten

Het wonen in de appartementen van locatie De Wieken valt onder de Wet Langdurige Zorg. U heeft hiervoor een indicatie van het CIZ nodig. Meer hierover kunt u lezen onder het kopje 'indicatiestelling'. Voor WLZ zorg wordt een eigen bijdrage in rekening gebracht door het Centraal Administratie Kantoor (CAK).

Wilt u zich aanmelden?

Neemt u dan contact op met het bedrijfsbureau van Eilandzorg via telefoonnummer 0111- 74 57 00. Wij hanteren geen inschrijfformulier voor intramuraal wonen. Onze zorgbemiddelaar vertelt u graag persoonlijk over de mogelijkheden binnen Eilandzorg.

Indien er appartementen beschikbaar zijn, en u bent in het bezit van een indicatie, dan wordt u direct een appartement aangeboden. Indien wij geen appartementen beschikbaar hebben, dan plaatsen wij u op de wachtlijst. Neemt u gerust contact met ons op zodat wij u passend kunnen informeren. 

Downloads

› Algemene brochure De wieken › Algemene brochure Eilandzorg Schouwen-Duiveland