Vrijwilligerswerk, waardevolle besteding van vrije tijd

Vrijwilligerswerk is ontzettend dankbaar werk. Door gerichte aandacht te geven aan een ander en samen iets leuks te ondernemen, kunt u veel betekenen. Eilandzorg is altijd op zoek naar vrijwilligers voor haar cliënten. Met slechts één uur per maand levert u al een wezenlijke bijdrage. 

Vrijwilligers zijn voor Eilandzorg heel belangrijk. Samen met de medewerkers geven zij betekenis aan een goed leefklimaat voor de cliënten. Vrijwilligers vormen daarbij vaak de verbinding met de maatschappij voor cliënten. Persoonlijke contact,  warmte, respect, humor en begrip staan hierbij centraal.

diverse vrijwilligersfuncties

Eilandzorg heeft diverse vrijwilligersfuncties beschikbaar voor een projectperiode of voor een langere tijd. U kunt hierbij denken aan een-op-een contact met een van de cliënten zoals voorlezen, puzzelen, koffie drinken, een luisterend oor bieden, fietsen, wandelen, vissen of bijvoorbeeld winkelen. Daarbij worden er binnen Eilandzorg ook veel gezamenlijke activiteiten georganiseerd waarbij hulp van vrijwilligers essentieel is. Ook zelf erg leuk om aan mee te doen! Zo is er bijvoorbeeld extra ondersteuning wenselijk bij de maandelijkse high-tea, bingo, in groepsverband wandelen en de begeleiding bij zangkoren. Vrijwilligerswerk is zeer divers! 

maatjesconcept in Mitt Hem

Voor Mitt Hem in de Noorderpolder is het maatjesproject door Eilandzorg geïntroduceerd. Hierbij worden vrijwilligers een-op-een gekoppeld aan iemand die op bepaalde punten in het leven even een coach, mentor of maatje nodig heeft. Het kan daarbij gaan om hulp bij zelfstandig wonen, bieden van emotionele steun, maar bijvoorbeeld ook het aangaan van sociale contacten.

meer informatie

Heeft u interesse in een van de bovenstaande oproepen, of heeft u zelf een leuk voorstel? Wij horen dan uiteraard graag van u! Veel cliënten zijn al erg blij met een wekelijks bezoekje. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het bedrijfsbureau van Eilandzorg. U kunt het bedrijfsbureau bereiken van maandag tot en met vrijdag, van 08:00 uur tot 17:00 uur. We zijn bereikbaar via telefoonnummer: 0111- 74 57 00 en e-mail: info@eilandzorg.com