Kortdurend verblijf

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom u tijdelijke verzorging of verpleging nodig heeft. Bijvoorbeeld na een ziekenhuisopname of operatie, of als het wenselijk is om uw partner, mantelzorger of netwerk te ontlasten. Bij een tijdelijk opname ontvangt u voor 6 tot 12 weken verpleging en/of verzorging, huishoudelijk verzorging in het appartement, observatie, ongeplande zorg en zorgcoördinatie. 

De gastenkamers in locatie De Wieken bestaan allemaal uit een woon-/slaapkamer en een aparte badkamer met toilet en douche. De gastenkamers zijn overzichtelijk en volledig gemeubileerd. Het staat u uiteraard vrij om uw persoonlijke spulletjes mee te nemen om er een echt thuisgevoel te creëren. Uiteraard kunt u gebruik maken van alle faciliteiten die de locatie u biedt, zoals onze wasservice of deelname aan een van de vele welzijnsactiviteiten.

Kosten

Het tijdelijk verblijf in de gastenkamers van locatie De Wieken valt onder diverse financieringsvormen:

  • Als u tijdelijk niet thuis kunt verblijven en er vindt een verwijzing plaats door de huisarts in samenwerking met de wijkverpleegkundige, dan wordt het tijdelijk verblijf vergoed via de Zorgverzekeringswet.
  • Wanneer u na een verblijf in het ziekenhuis nog niet direct naar huis kunt en u wordt doorverwezen door de transferverpleegkundige van het ziekenhuis, dan wordt het tijdelijk verblijf eveneens vergoed via de Zorgverzekeringswet.
  • Als u tijdelijk wilt verblijven in een van onze gastenkamers om uw mantelzorger(s) even te ontlasten, dan kunt u terecht bij het zorgloket van de gemeente en een beroep doen op de WMO.

Voor tijdelijk verblijf heeft u een indicatie nodig en deze is afhankelijk van de financieringsvorm.

Wilt u meer informatie?

Neemt u dan contact op met het bedrijfsbureau van Eilandzorg via telefoonnummer 0111- 74 57 00. 

Downloads

› Algemene brochure Eilandzorg Schouwen-Duiveland