Blog

Nieuw! Collega Marina blogt regelmatig over haar werk bij Eilandzorg. Ze geeft daarmee een kijkje in haar bijzondere werkgebied, en laat ons met passie ervaren hoe mooi het is om te zorgen voor anderen. Lees u ook mee? 

Lees verder

7| collega's in de zorg

Bijna 17 jaar heb ik onder meer voor een huisarts gewerkt, voordat ik verhuisde naar Zeeland. Ik had daar geweldig leuke collega’s. En het huisartsenechtpaar waarvoor ik werkte voelde bijna als “familie".

Nooit gedacht hier bij Eilandzorg hetzelfde gevoel te kunnen ervaren. Maar het …

Lees verder

6| langs het tuinpad van mijn vader

Werken op een Psychogeriatrische afdeling is iedere keer anders. Een dienst kan variëren van heel rustig naar een drukke dienst. Zo ook deze avond. Wat rustig begon, werd in de loop van de avond steeds onrustiger. Tijd om de sfeer proberen om te buigen. 

Muziek heeft een positieve …

Lees verder

5| ik heb stiekem met je gedanst

In de thuiszorg kwam ik regelmatig bij een echtpaar dat ik ondersteunde met de persoonlijke zorg. Altijd als ik daar kwam, stond de muziek aan. Meneer en mevrouw waren gek op muziek. Meneer vertelde dat ze vroeger heel veel samen dansten en daar altijd zo van genoten. Mooie …

Lees verder

4|vliegend door het leven

Ik ben een tijd druk geweest. Zo heb ik een overstap gemaakt van de wijkzorg naar intramurale zorg op de psychogeriatrische afdeling. Ook was ik bezig met het behalen van een nieuwe diploma. Super leuke ontwikkelingen! Maar ze zorgden wel voor wat hectiek.
 
Deze blog schrijf ik …
Lees verder

3|een warme zomer

Een warme zomer.
De warmste zomer sinds 1976. Mijn geboortejaar.

Tijdens warme dagen gaat het werk gewoon door. Ook in de zorg.
In zo’n periode is het belangrijk extra alert te zijn op uitdrogingsverschijnselen bij de cliënten. 
Veel drinken en uit het warme zonnetje blijven is …

Lees verder

2|afscheid nemen van het leven

Leven en dood liggen dicht bij elkaar. Als je jong bent denk je er niet altijd bij na. Maar zodra je ouder wordt, en er mensen om je heen wegvallen, valt het niet te ontkennen. In de zorg worden we helaas ook regelmatig geconfronteerd met het einde.

Ik kwam al een poosje bij een …

Lees verder

1|zorgen voor een ander, èn jezelf

Terwijl ik de sleutel in het slot steek bij mijn eerste cliënt van deze ochtend, roep ik vrolijk: “Joehoe, goedemorgen!” Vanuit de stoel in de woonkamer hoor ik: “Aah, daar is de opgewekte zuster weer.

Jij bent ook altijd vrolijk hè?”
“Ja mevrouw, meestal wel hoor”, …

Lees verder

Neem vrijblijvend contact met ons op ...

Contact