Terug naar het overzicht

Zwemproject voor cliënten van Locatie De Wieken

Bij Eilandzorg Locatie De Wieken is er veel aandacht voor het stimuleren van beweging bij de cliënten. Hierin zoeken we  naar mogelijkheden in de dagelijkse praktijk om beweging, naar eigen kunnen, te bevorderen. Heel kleine, ogenschijnlijk eenvoudige bewegingen kunnen al van groot belang zijn. Denk aan zelf fruit schillen, de boterham smeren of het zelf doortrekken van het toilet. Alle intramurale cliënten hebben een eigen beweegplan en medewerkers zijn geschoold in beweegstimulering.

Sinds enkele maanden biedt Eilandzorg ook zwemmen aan voor cliënten van Zorglocatie De Wieken. Met dit project stimuleert Eilandzorg ouderen met gezondheidsklachten om samen met anderen te bewegen en te ontspannen in het water. Dit gebeurt onder begeleiding van een fysiotherapeut en beweegcoach. Eilandzorg werkt hierin samen met Allèvo.

Elke maandag van 13:00 – 15:00 uur zwemmen een aantal cliënten samen met vrijwilligers in het zwembad Dol-fijn in Nieuwerkerk. Het project wordt bekostigd door subsidies. De cliënten betalen enkel de taxikosten.

Bij Eilandzorg maken momenteel 3 cliënten gebruik van het zwemaanbod. De ervaringen zijn erg positief. Beweegcoach Renée Post legt uit:
“De cliënten vinden het heerlijk om weer in het water te zijn. Ze vinden het hartstikke leuk. In het begin zijn ze wat voorzichtig, maar naarmate de cliënten vaker zwemmen, zie je dat zij zich steeds vrijer kunnen bewegen. Meer ontspannen. Zo lukt het een cliënt bijvoorbeeld om zelfstandig in het water te lopen en op de buik te zwemmen. We hebben ook een manier gevonden waardoor cliënten met hulp van foamrollen heerlijk op de rug op het water kunnen drijven. Heel stabiel. Na afloop drinken we koffie en praten we altijd na. De cliënten genieten er echt van.”


Meer informatie kunt u opvragen bij beweegcoach Renée Post, via: bewegen@eilandzorg.com of 0111- 45 34 10.

Zwemproject voor cliënten van Locatie De Wieken