Terug naar het overzicht

Update coronabesmettingen Eilandzorg Locatie De Wieken

3/11/2020

De afgelopen weken hebben in het teken gestaan van het indammen van het virus op de afdeling Somatiek in Locatie De Wieken. 
 
Wekelijks worden er - in samenspraak met de GGD – uit voorzorg testen afgenomen bij:
a) De cliënten Somatiek die eerder negatief zijn getest;
b) De cliënten PG;
c) De cliënten Huren met Zorg;
d) Medewerkers van Locatie De Wieken.
 
We zijn blij dat het overgrote deel van de cliënten en medewerkers negatief test. Toch zijn er enkele positieve testuitslagen te betreuren. We moeten helaas concluderen dat het virus nog rondwaart. 
 
Dagelijks is er intensief overleg met het expertteam van de GGD en specialist ouderengeneeskunde. Wij passen op alle afdelingen beschermingsmiddelen toe, en ook onze bezoekers gebruiken deze.
 
Verder zijn de volgende maatregelen van kracht:
  • Bezoek wordt nog steeds afgeraden, maar is toegestaan voor 1 bezoeker, per cliënt, per dag.
  • Als u, of iemand in uw gezin of directe omgeving klachten heeft en/of positief is getest op het coronavirus, kom niet naar onze locatie. Ook bij twijfel. Stel uw bezoek uit in het belang van iedereen. Blijf thuis.
  • De babbelbox aan de voorzijde van De Wieken blijft beschikbaar voor bewoners die geen klachten hebben en hun bezoekers; U kunt deze reserveren via onze Front-Office: info@eilandzorg.com. De babbelbox is 7 dagen in de week beschikbaar tussen 10:00 – 16:30 uur.
 
Het blijkt dat we een lange adem nodig hebben; deze situatie vraagt veel van ieder. Met elkaar houden we vol, en kijken uit naar andere tijden. Het bieden van goede zorg en ondersteuning aan onze cliënten blijft onze prioriteit en is nu een extra uitdaging. We blijven ons hier hard voor maken en hopen op uw begrip als zaken anders gaan dan u van ons gewend bent.