Terug naar het overzicht

Zorginnovatie | Anders werken in de Zorg: Smart Glass

15/7/2021

Vanuit het programma Anders Werken in de Zorg maakt Eilandzorg gebruik van nieuwe zorgtechnologie. Een van de nieuwste innovaties is de Smart Glass van 1Minuut Zorginnovatie, waar we in zorglocatie De Wieken onlangs mee zijn gestart.
 
Met de Smart Glass kan de zorgmedewerker door middel van een camera direct contact leggen met een verpleegkundige of arts. De verpleegkundige of arts kan meteen door de ogen van de medewerker meekijken en ondersteuning bieden. Deskundigheid zónder afstand. De voordelen voor de cliënt: specialistische zorg is snel en dichtbij geregeld. Afstand en reistijd is geen bezwaar. De cliënt is omringd door vertrouwde gezichten en de cliënt kan meepraten en vragen stellen aan de deskundige. De Smart Glass wordt bij Eilandzorg in Locatie De Wieken ingezet voor wondzorg en praktijkbegeleiding. De inzet bij ergo- of fysiotherapie is in ontwikkeling.
 
Op de foto zijn Mw. van Beveren - van der Linde en collega Yara te zien. Yara is eerstejaars BBL leerling Verzorgende-IG/MZ. Zij verleent de zorg met de bril op. Op de achtergrond kijkt praktijkopleider Angelique mee via de Smart Glass en geeft de nodige begeleiding.