Terug naar het overzicht

Nieuw project in Zierikzeese wijk Poortambacht: Wij(k) samen

18/3/2021

Nieuw project in Zierikzeese wijk Poortambacht: Wij(k) samen. De Wijkhulp biedt een helpende hand bij acute, huishoudelijke problemen.

Het verschonen van een bed, wassen, koken, boodschappen doen of schoonmaken. Het lijken eenvoudige dingen, maar als dat ineens niet meer zelf lukt, is dat een probleem. Dat kan bijvoorbeeld zijn na een operatie of bij een tijdelijk zieke partner. Als u in uw netwerk iemand heeft die kan bijspringen, is dat mooi. Zo redt u het toch. Maar niet iedereen heeft zo’n netwerk. Dan kunt u plotseling flink onthand zijn. In zo’n geval kunt u een beroep doen op de Wijkhulp.

De Wijkhulp is er om praktische hulp te bieden in acute situaties op huishoudelijk gebied. Ook overleggen ze met u wat er nodig is om een huishoudelijke klus een volgende keer zelf op te kunnen pakken of dat er hulp mogelijk is van familie of buren. Als dat niet lukt, zoekt de wijkhulp samen met u naar een oplossing.

De proef is bedacht en opgezet door de zorgorganisaties Iriz Zorg & Welzijn, Lelie zorggroep en Eilandzorg en daarin is de samenwerking opgezocht met welzijnsorganisatie SMWO en het samenwerkingsverband SWVO. In december startte het project al in Goes-Oost en Wolphaartsdijk. In januari is ook de wijk Poortambacht uit Zierikzee aangesloten. Studenten van de HZ University of Applied Sciences ondersteunen het project door bij te houden of wijkbewoners geholpen worden door de inzet van de wijkhulp, naar wie ze doorverwezen worden, of er voldoende informele hulp aanwezig is in de wijk en of met informele hulp voldoende kan worden ondersteund. Een jaar lang wordt deze aanpak uitgeprobeerd. Het doel is mensen op een snelle en praktische manier te helpen om langer zelfredzaam te zijn.

Woont u in Poortambacht en heeft u acute huishoudelijke hulp nodig of kent u iemand die hulp nodig heeft? Neemt u dan telefonisch contact op met Wijkhulp Corina. Zij is te bereiken via: 06-15 414 251 (maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur).