Terug naar het overzicht

Medewerker Eilandzorg besmet met coronavirus (COVID-19)

4/10/2020

Sinds de uitbraak van het coronavirus neemt Eilandzorg maatregelen om besmetting en verspreiding van het coronavirus te beperken. Desondanks is zaterdag 3 oktober 2020 een medewerker van Eilandzorg Locatie De Wieken positief getest op het coronavirus (COVID-19). De medewerker is opgevangen en verblijft thuis in quarantaine. We wensen haar beterschap!

Eilandzorg medewerkers die in contact zijn gekomen met de medewerker, zijn direct op de hoogte gesteld. Daarnaast is een contactonderzoek in gang gezet. Eilandzorg werkt intensief samen met de GGD en volgt de adviezen strikt op. Er zijn geen cliënten met klachten die kunnen duiden op het coronavirus. Eilandzorg houdt de situatie nauwlettend in de gaten. Uit voorzorg vindt geïsoleerde verpleging plaats op de betreffende afdeling van locatie De Wieken. Alle gezamenlijke activiteiten zijn tot nader order afgelast. Bezoek aan de zorglocatie wordt op dit moment nog niet geweerd. Wel gelden er extra voorzorgsmaatregelen.

Uiteraard zijn alle cliënten van Locatie De Wieken en hun eerste contactpersonen geinformeerd, net als alle medewerkers en vrijwilligers. In het kader van de privacy kunnen we geen informatie geven over de positief geteste medewerker.

We betreuren de situatie en zetten alles op alles om mogelijke verspreiding te voorkomen. Heeft u nog aanvullende vragen, dan kunt u contact opnemen met onze Front-Office: info@eilandzorg.com of 0111- 74 57 00.