Terug naar het overzicht

Eilandzorg vaccineert alle bewoners locatie De Wieken, Zierikzee

26/1/2021

Eilandzorg start woensdag 27 januari 2021 met het vaccineren van al haar bewoners van verpleeg-en verzorgingshuis De Wieken, en is daarmee, naast ZorgSaam, één van de eerste organisaties in Zeeland. Eilandzorg vaccineert de bewoners van De Wieken die onder de verantwoordelijkheid vallen van de specialist ouderengeneeskunde, en óók de bewoners die een huisarts hebben, met het Pfizer/BioNtech vaccin. Dankzij een goede samenwerking met de huisartsen in Zierikzee, zijn alle betrokkenen, bewoners en familieleden, goed geïnformeerd en hebben toestemming gegeven voor de vaccinatie. Over 3 weken volgt een 2e vaccinatieronde.

De Wieken is eerder hard getroffen door uitbraken van het virus. Het vaccineren van alle bewoners, is een mooie stap vooruit. Ook zijn intussen veel medewerkers van De Wieken gevaccineerd.

Directeur/bestuurder Marieke de Jong: “We hebben een goed draaiboek en staan in de startblokken om te vaccineren. De bereidheid onder de bewoners en de medewerkers tot vaccinatie is hoog. Ik ben heel blij dat alle bewoners en/of familieleden, toestemming hebben gegeven en ook veel medewerkers hebben inmiddels hun 1ste vaccinatie gehad.  Een hoge vaccinatiegraad biedt bescherming en perspectief voor de toekomst”.
 

Verslag Omroep Zeeland - 27/1/2021: klik op deze link voor het artikel
"De Wieken gaf vandaag alle bewoners die dat wilden het coronavaccin." 

Verslag PZC - 27/1/2021: klik op deze link voor het artikel: 
"De eerste vaccinatieronde bij de Wieken zit erop en alle bewoners doen mee." 

Verslag Wereldregio - 26/1/2021: klik op deze link voor het artikel:
"Eilandzorg vaccineert alle bewoners."