Huishoudelijke ondersteuning (WMO)

Zo lang mogelijk zelfstandig thuis wonen. Wie wil dat niet? Soms kunt u echter wel wat hulp gebruiken, omdat u het huishouden niet meer volledig zelf kunt organiseren. Misschien tijdelijk, of juist voor langere tijd. Eilandzorg is u dan graag van dienst.

Met een hecht team van medewerkers levert Eilandzorg hulp in het huishouden op het overgrote deel van Schouwen-Duiveland. Onze huishoudelijke activiteiten staan tot doel zodat:
- u kunt wonen in een schoon huis
- u dagelijks kunt beschikken over voedsel
- u kunt beschikken over schone, draagbare en doelmatige kleding
- u de dagelijkse gebruikelijke zorg voor de kinderen kunt biede. 

U kunt rekenen op een vaste medewerker, die op een vooraf bepaalde dag en tijd bij u langskomt. Zo weet u precies waar u aan toe bent. Met deze medewerker maakt u afspraken over welke ondersteuning u in het huishouden nodig heeft. Daarbij houden we uiteraard rekening met uw mogelijkheden en beperkingen. Ook kan de hulp u leren bepaalde handelingen weer zelfstandig uit te voeren.

Huishoudelijke hulp

Indien u vanwege lichamelijke klachten problemen heeft met het schoon en leefbaar houden van uw huis, dan komt u in aanmerking voor huishoudelijke hulp. Hierbij maakt u zelf afspraken met uw hulp.

Huishoudelijke zorg

In het geval van huishoudelijke zorg ondersteunen wij u, in overleg met u en uw familie en eigen netwerk, zoveel mogelijk bij het organiseren en uitvoeren van huishoudelijke werkzaamheden. 

Kosten

Hulp in de huishouding wordt door de gemeente vergoed. U betaalt wel een wettelijk bepaalde, inkomensafhankelijke eigen bijdrage. Deze eigen bijdrage is afhankelijk van uw leefsituatie, uw verzamelinkomen en uw vermogen. U kunt een proefberekening maken op www.hetcak.nl.

Ook kunt u op eigen rekening (zonder zorgindicatie) huishoudelijke hulp bij ons inhuren.

Wilt u zich aanmelden?

Neemt u dan eerst contact op met het zorgloket van de gemeente Schouwen-Duiveland via telefoonnummer (0111) 45 22 80 of via zorgloket@schouwen-duiveland.nl Vindt de gemeente dat u hulp nodig heeft, dan kiest u zelf een zorgaanbieder. 

Indien u voor Eilandzorg kiest, dan komen wij vrijblijvend bij u langs voor een kennismakingsgesprek. Samen stellen we dan een plan op. De ervaring leert dat u met een steuntje in de rug langer zelfstandig kunt blijven wonen!

Heeft u vragen, of wilt u op eigen rekening huishoudelijke hulp of zorg inhuren? Neemt u dan direct contact op met het bedrijfsbureau van Eilandzorg via telefoonnummer 0111- 74 57 00. 

Downloads

› folder hulphuishouden › Eilandzorg brochure